Homelink
Biografie

Luuck Droste (1984) is al van kinds af aan genteresseerd in podiumkunsten, muziek en talen. Op de middelbare school komen daar de liefdes voor het Frans en het chanson bij. Na het eindexamen besluit hij dan ook om zijn taligheid uit te buiten: hij voltooit achtereenvolgens de lerarenopleidingen Frans (2006), Duits (2009) en Engels (2012). In 2011 studeert hij tevens Cum Laude af als Master in de Franse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Van 2006 tot 2008 verblijft Luuck in Parijs waar hij in aanraking komt met het enorme en zeer diverse repertoire van de legendarische zangeres Dalida. Sindsdien zijn haar persoon evenals haar chansons voor hem een onaflatende inspiratiebron, die hem ertoe aanspoort om zijn kans te wagen op het gerenommeerde Concours de la Chanson. In april 2010 staat Luuck met o.a. Dalida's nummer Pour ne pas vivre seul in de finale van het Concours. Hierna volgen meerdere avondvullende optredens over het leven van Dalida in o.a. het Betty Asfalt Complex en het Parooltheater in Amsterdam, bij de Alliance Francaise in Rotterdam en in de Theaterroute Almelo. Hierbij wordt hij begeleid door toppianiste Bella Tubejeva.

In 2011 breidt Luuck zijn repertoire uit: artiesten als Aznavour, Rgine, Brigitte Bardot, maar ook actuelere namen als Garou, Yannick Noah en Patricia Kaas hebben voortaan een plek in zijn programma's.

Daarnaast schrijft en zingt Luuck Nederlandse vertalingen van Franstalige nummers.

pijlwit
item5
item6
item7
item8
item9
item10
item11
item12
Biografielink1 Biografielink Homelink1a Homelink1 videolink1 videolink Audiolink1 Audiolink FotosWITbook FotosWITbook1 Contactlink1 Contactlink PersBook PersBook1 agendalink1 agendalink